geokoncept.si

Font Size

Profile

Cpanel

Izdelava karte ogroženosti pred plazovi

Za izdelavo karte ogroženosti pred plazovi, strokovnjaki našega podjetja najprej na terenu kartirajo dejansko stanje, podajo ogroženost določenega območja in določijo stabilnostne ukrepe pri posegih v prostor. Pri tem se na terensko karto vrisujejo naslednji parametri:


-    Plazovita, labilna in stabilna območja
-    Lastnosti plazov (velikost plazu, globina drsne ploskve plazu,..)
-    Izviri in močila
-    Opažene poškodb na objektih, ki so posledica drsenja


Ko imamo pridobljene vse potrebne podatke pričnemo z podrobnim računalniškim modeliranjem karte, katere končni produkt je ena sama karta, ki jo modeliramo iz treh med seboj neodvisnih kart. Te tri med seboj neodvisne karte so narejene po naslednjih metodah:


-    ANBALAGAN
-    SINMAP
-    INŽENIRSKO GEOLOŠKA PRESOJA NA TERENU


Po opravljenem obsežnem terenskem delu se prične podrobno računalniško modeliranje, ki zagotavlja natančno karto ogroženosti pred plazovi.
Naš končni produkt, ki je neke vrste konglomerat teh treh kart, na katerem imamo označena območja v štirih kategorijah:


-    Nestabilna
-    Labilna
-    Zmerno labilna
-    Stabilna


Območja so na končni karti tudi razvidno obarvana. Naš karta je narejena tako, da deluje v GIS (Geografski Informacijski Sistem) okolju. 
Karta ogroženosti pred plazovi je namenjena predvsem občinam, da jim služi kot odličen pripomoček pri:


-    Pripravi občinskega prostorskega načrta
-    Gradbenih dovoljenjih za občane
-    Urejanju cest
-    Urejanju vodotokov


Strokovnjaki iz našega podjetja znajo določiti območje plazov predčasno in zagotoviti odlično preventivo pred plazenjem. Vsaka preventiva pa je vedno cenejša od kakršne koli kasnejše sanacije zaradi plazu.

kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

             040 153 484

 

 

Nahajate se: Home Storitve Geotehnične storitve Izdelava karte ogroženosti pred plazovi

Naše storitve

Izvajamo vse geotehnične storitve, sanacije plazov, sanacije brežin, izdelava geoloških, geomehanskih in hidrogeoloških poročil, izdelava nčrtov in osnovne podgradnje, projekt varovanja gradbene jame, strokoven geotehnični nadzor in svetovanje.

GEOkoncept galerija

Geotehnika_armirane zemljineGeotehnika_armirane zemljineGeotehnika_armirane zemljineGeotehnika_armirane zemljineGeotehnika_armirane zemljineGeotehnika_armirane zemljineGeotehnika_armirane zemljineGeotehnika_armirane zemljineGeotehnika_armirane zemljineGeotehnika_armirane zemljineGeotehnika_armirane zemljineGeotehnika_armirane zemljine